top of page

Koreaanse sojadip

Aantal:           1 bakje

Complexiteit:     eenvoudig

Werktijd:         10 min

Totale bereiding: 10 min

Ingrediënten

  • 60 ml       sojasaus (Japanse)

  • 2 teentjes  knoflook

  • 1           Spaanse peper

  • 2           lente-uitjes (of een klein preitje)

  • 4 tl        sesamzaadjes

  • 1           stemgember

  • 1 el        witte wijn

  • 1 el        sesamolie

  • naar smaak  suiker

Bereiding

Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan goudbruin, schud de pan regelmatig (pas op dat ze niet verbranden). Als ze goudbruin zijn gekleurd haal ze uit de pan!

De pan is nog heet en de zaadjes kunnen alsnog verbranden als je ze in de pan laat.

Snij de stemgember in stukjes of reepjes.

Roer sojasaus, geperste knoflook, fijngesneden Spaanse peper, fijngesneden lente-ui, sesamzaadjes, stemgember, witte wijn en sesamolie door elkaar.

Voeg naar smaak suiker toe, en roer tot het is opgelost.

Lekker bij Dim Sum, pot stickers en (Koreaanse) aardappelkoekjes.

KPK/18feb18

bottom of page