Koreaanse aardappelpannenkoekjes
Aantal: 15-20 stuks
Complexiteit: middelmatig
Werktijd: 15 min
Totale bereiding: 40 min
Ingrediënten​
-
500 gr grof geraspte rauwe aardappel
-
1 grote ui
-
2 eieren
-
2 el maizena
-
naar smaak peper en zout
-
paar el Zonnebloemolie om in te bakken
Bereiding
Rasp de aardappelen grof.
Snipper de ui.
​
De geraspte aardappelen, uien, eieren en maizena met peper en zout in een kom goed mengen.
Olie in koekenpan verhitten.
Schep steeds 1 volle eetlepel van het mengsel in de pan en strijk het glad met de lepel zodat de pannenkoekjes ongeveer 6 cm doorsnee hebben.
Bak in 3 minuten goudbruin en draai om met een spatel, bak de pannenkoek nog een minuut of 2.
Zet het vuur niet te hoog van dan verbranden de pannenkoekjes!
Er kunnen meer pannenkoekjes tegelijk in de koekenpan gebakken worden.
Hou de pannenkoekjes warm (in en lauwe oven of aluminiumfolie).
Lekker met Koreaanse sojadip.
​
​
KPK/24feb18
​