top of page

Kool (Savooi) Burrito's

Aantal:           6 porties 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 50 min​​

​

Ingrediënten

  • 1             Savooi kool (ander kool mag ook als
                   maar losbladig is)

  • 300 gr        Runder- of kipgehakt

  • 2             uien

  • 2 tenen       knoflook

  • 1             paprika

  • 1 blikken     tomaat (in stukjes)

  • 1 blikje      tomatenpuree

  • 100 gr        geraspte kaas (mag ook meer zijn)

  • 1 blikje      kidney bonen (100 gr)

  • 150 gr        witte bonen (was 50 gr gedroogd, na 24 uur op water 150 gr)

  • 1 blikje      linzen (125 gr)    

  • naar smaak    peper en zout

  • 2 tl          plantaardige olie

  •               (taco) Kruiden mix

​

Het blikje mais hebben wij weggelaten omdat we dat niet zo lekker vinden.

Je kan er ook nog een vers Spaanse peper bij doen, lekker pittig!

​

Andere benodigdheden

Grote ovenschaal, 

Dit gerecht op internet gevonden en aangepast. Wij hebben bijvoorbeeld kipgehakt gebruikt en een eigen kruiden mix, linzen toegevoegd en wat meer bonen.

Iets bewerkelijk recept door het inrollen van de massa in de kool bladeren maar het is erg lekker en de kool geeft een lekkere "bite".

Mis en place

Snipper de uien en knoflook en snijd de paprika in stukjes.

Maak je eigen kruiden mix (wij hebben die van Eefje gebruikt met wat extra cayenne peper) of gebruik een zakje.

Haal zoveel mogelijk hele bladeren van de kool (je hebt er ongeveer 12 mooie nodig

Verwijder het dikste gedeelte uit het blad.

Snijd de rest/kern van de kool klein (we gebruiken de hele kool!)

Blancheer de koolbladeren 2 tot max 3 minuten in kokend water (ongeveer 3 per keer) goed uit laten lekken of iets (af)drogen.

Vet de ovenschaal in.

Bereiding

Pak een flinke pan (hapjes of jus-/braadpan) omdat het best wat volume is en je lekker los wilt gaan met roeren.

 

Olie erin en op hoog vuur heet laten worden.

Mik de uien erin, daarna de knoflook en paprika. 

Als dat lekker is aangezet het gehakt en de kruidenmix erbij en rul bakken.

Dan het blik tomaat leeg schudden en dan meteen maar de rest er ook maar bij; 

de tomatenpuree, bonen, linzen en de klein gesneden kool.

​

Laat dit een minuut of 10 op laag vuur staan af en toe even roeren zodat het niet op de bodem aanzet.

Het moet geen vochtige bende worden dus laat vocht verdampen door deksel van de pan te laten.

Als niet te nat is kunnen we gaan rollen.

​

Zet oven op 180 graden Celsius. 

Leg een koolblad op je werkblad; vul (met gehakt en wat geraspte kaas) en rol!

Zelf even beetje uitproberen wat handig is, denk aan beetje grote "blind vink". 

...en leg op een bord.

​

Als je alle bladen hebt gevuld heb je misschien wat gehakt massa over.

Stort dat in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig.

Doe daarop de burrito rolletjes.

Bestrooi matig (of flink) met geraspte kaas.

​

Zet voor 20 minuten in de oven, dan even kijken en bepalen of het iets langer moet (is afhankelijk van je oven). De gehakt is al gaar dus gaat alleen om opwarmen en kaas lekker gratineren.

​

Wij vonden het erg lekker!

​

KPK/9jan20

​

bottom of page