top of page

Knolselderij/aardappelpuree met gebakken ui

Aantal:           6 personen 

Complexiteit:     makkelijk  

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 35 min​​

​

Ingrediënten

  • 1 kg          aardappelen

  • halve         knolselderij

  • 3 a 4         uien

  • 50 tot 100gr  boter

  • 200 gr        geraspte Goudse kaas

  • naar smaak    peper en zout

​

Andere benodigdheden

Aardappelstamper

Bereiding

​

Aardappelen en knolselderij schillen en in kleine blokjes snijden.

Doe beide ingrediënten met wat zout in 1 pan en kook 18-20 minuten gaar.

 

Snij de uien grof en bak ze in een koekenpan lichtbruin.

 

Giet de aardappelen/knolselderij af en stoom op laag vuur droog.

Voeg een klont (naar smaak) boter toe en stamp ze door elkaar.

 

Voeg de gebakken uien, peper en wat geraspte kaas toe en proef.

Indien nodig nog wat peper of zout toevoegen.

​

Erg lekker met het recept van lamsschenkel!

​

​

KPK/20oct18

​

bottom of page