Knolselderij/aardappelpuree met gebakken ui
Aantal: 6 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 15 min
Totale bereiding: 35 min​​
​
Ingrediënten
-
1 kg aardappelen
-
halve knolselderij
-
3 a 4 uien
-
50 tot 100gr boter
-
200 gr geraspte Goudse kaas
-
naar smaak peper en zout
​
Andere benodigdheden
Aardappelstamper
Bereiding
​
Aardappelen en knolselderij schillen en in kleine blokjes snijden.
Doe beide ingrediënten met wat zout in 1 pan en kook 18-20 minuten gaar.
Snij de uien grof en bak ze in een koekenpan lichtbruin.
Giet de aardappelen/knolselderij af en stoom op laag vuur droog.
Voeg een klont (naar smaak) boter toe en stamp ze door elkaar.
Voeg de gebakken uien, peper en wat geraspte kaas toe en proef.
Indien nodig nog wat peper of zout toevoegen.
​
Erg lekker met het recept van lamsschenkel!
​
​
KPK/20oct18
​