Knoflookbrood / Garlic Bread
Aantal: 1 ciabatta
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 5 min
Totale bereiding: 15 min​​
​
Ingrediënten
-
1 Ciabatta (of stokbrood)
-
100 gr geraspte kaas
-
genoeg knoflook boter
of knoflook-olie -
​
​
Andere benodigdheden
Alu-folie
In Amerika hebben wij dit brood voor het eerst gegeten, Erg lekker om warm te eten.
​
Mis en place
Rasp de kaas
Maak de knoflookboter
of
Maak de knoflook-olie, half kopje olijfolie, pers daarin 2 teentjes knoflook roer goed en laat zo'n 15 min staan
Bereiding
​
Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
​
Snijd de ciabatta horizontaal door het midden.
Smeer beide zijde royaal met de kruidenboter of smeer flink in met knoflookolie.
​
Doe de 2 delen weer op elkaar en pak aluminium folie
​
Leg het pakketje in de oven voor 12 minuten.
​
Haal de ciabatta uit de oven, open het pakketje en leg beide delen op de bolle kant op de ovenplaat.
​
Strooi de kaas erover en doe weer voor 3 tot 5 minuutjes in de oven.
​
Haal het eruit en snijd in porties zoals je het wilt serveren.
​
​
KPK/26jun18
​