top of page

Knoflookbrood / Garlic Bread

Aantal:           1 ciabatta 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         5 min

Totale bereiding: 15 min​​

​

Ingrediënten

  • 1             Ciabatta (of stokbrood)

  • 100 gr        geraspte kaas

  • genoeg        knoflook boter
               of knoflook-olie  

  • ​

​

Andere benodigdheden

Alu-folie  

In Amerika hebben wij dit brood voor het eerst gegeten, Erg lekker om warm te eten.

​

Mis en place

Rasp de kaas

Maak de knoflookboter 

  of

Maak de knoflook-olie, half kopje olijfolie, pers daarin 2 teentjes knoflook roer goed en laat zo'n 15 min staan

Bereiding

​

Verwarm de oven op 220 graden Celsius.

​

Snijd de ciabatta horizontaal door het midden.

Smeer beide zijde royaal met de kruidenboter of smeer flink in met knoflookolie.

​

Doe de 2 delen weer op elkaar en pak aluminium folie

​

Leg het pakketje in de oven voor 12 minuten.

​

Haal de ciabatta uit de oven, open het pakketje en leg beide delen op de bolle kant op de ovenplaat.

​

Strooi de kaas erover en doe weer voor 3 tot 5 minuutjes in de oven.

​

Haal het eruit en snijd in porties zoals je het wilt serveren.

​

​

KPK/26jun18

​

bottom of page