top of page

Knoflookbrood / Garlic Bread

Aantal:           1 ciabatta 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         5 min

Totale bereiding: 15 min​​

Ingrediënten

  • 1             Ciabatta (of stokbrood)

  • 100 gr        geraspte kaas

  • genoeg        knoflook boter
               of knoflook-olie  

Andere benodigdheden

Alu-folie  

In Amerika hebben wij dit brood voor het eerst gegeten, Erg lekker om warm te eten.

Mis en place

Rasp de kaas

Maak de knoflookboter 

  of

Maak de knoflook-olie, half kopje olijfolie, pers daarin 2 teentjes knoflook roer goed en laat zo'n 15 min staan

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden Celsius.

Snijd de ciabatta horizontaal door het midden.

Smeer beide zijde royaal met de kruidenboter of smeer flink in met knoflookolie.

Doe de 2 delen weer op elkaar en pak aluminium folie

Leg het pakketje in de oven voor 12 minuten.

Haal de ciabatta uit de oven, open het pakketje en leg beide delen op de bolle kant op de ovenplaat.

Strooi de kaas erover en doe weer voor 3 tot 5 minuutjes in de oven.

Haal het eruit en snijd in porties zoals je het wilt serveren.

KPK/26jun18

bottom of page