top of page

Kippensoep

Aantal:           6 personen

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 1 uur

Ingrediënten

  • 3 flinke kippenpoten

  • 1 prei

  • 1 wortel

  • 1 stengel bleekselderij

  • 2 liter water

  • 4 kip bouillonblokjes

  • 500 gr tauge

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 rood pepertje

  • 4 stengels lente ui

  • 250 gr champignons of ander soort paddenstoel

  • Bos koriander

  • Pakje udon mie (voorgekookt Toko)

Andere benodigdheden

Ik gebruik een snelkookpan en vind dat ideaal. Een gewone soeppan kan natuurlijk ook.

Bereiding
Ontdoe de kippenpoten van overtollig vet en vel en bloed aan binnenzijde en gooi ze in de pan.
Snijd de prei doormidden en spoel even af onder de kraan om het zand te verwijderen en snijd in reepjes en doe bij de kip in de pan.
Schil de wortel, snijd doormidden en maak plakjes en doe ook deze in de pan.
Doe hetzelfde met de bleekselderij.


Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Zet laag en laat een uurtje pruttelen. Snelkookpan heeft maar half uurtje nodig.


Was ondertussen de paprika’s en snijd in reepjes.
Was ook het pepertje, snijd doormidden en haal de zaadlijsten eruit en snijd in dunne reepjes.
Snijd de champignons in dunne plakjes.

De bos koriander ff afspoelen en klein snijden.
De udon mie wat kleiner snijden anders heb je van die lange slierten.

Haal de kippenpoten uit de pan en leg ze op een bord en laat wat afkoelen.
Doe alle gesneden groentes en de mie in de pan, breng aan de kook en zet het vuur uit.

 

Haal het vlees van de kippenpoten af. Verwijder vel en botjes en doe het vlees terug bij de soep en roer voorzichtig door.

 

Proef even of het op smaak is… Voeg eventueel wat zout en/of peper toe.

 

Klaar is de heerlijke smaakvolle kippensoep!

 

Lekker met turks brood erbij met kruidenboter.

 

Eventueel een schepje van een van onze sambals hier op de site erbij en smullen maar.

KPJ/18mrt2018

bottom of page