top of page

Kipkerrie met rijst

Aantal:           4 personen

Complexiteit:     eenvoudig

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 30 min

Ingrediënten​

  • 1 kg                kipdijvlees

  • 300 gr              uien

  • 250 gr              champignons

  • 4 teentjes          knoflook

  • 3 el                kerriepoeder

  • 3 el                garam massala poeder
    1 el                koenjit

  • 1 el                gedroogde tijm

  • 3                   kip bouillonblokjes

  • 150 ml              water

  • 500 ml              creme fraiche

  • 1 el                pul biber (rode pepervlokken) wanneer je van beetje pit houdt!

  • 1 potje             mango chutney (wij gebruikte die van Inproba)

  • 100 gr              schoongemaakte peultjes

  • 1 zak               diepvries doperwtjes

  • pak                 basmati rijst

  • scheut              olijfolie

Bereiding

We beginnen weer met het snijwerk;

Snij het kip vlees in kleine hap bare stukjes, de uien in ringen, champignons plakjes en snipper de knoflook. 

​

Verhit scheut olijfolie in een wok en bak de uienringen tot ze glazig zijn.
Voeg knoflook en alle kruiden toe.

Voeg na 5 minuten de kipstukjes toe en bak mee tot ze licht verkleuren.
Champignons erbij en bak ze 5 minuten mee.


In de tussentijd kan je de rijst koken (zie verpakking).


Voeg kip bouillonblokjes toe en 150 ml water en laat aan de kook komen.


Dan de creme fraîche en potje mango chutney erbij (en eventueel de pul biber), goed doorroeren en mee laten warmen.

​

Rijst op bord en daar deze heerlijke kipkerrie overheen serveren, voor de kleur nog wat (krul) peterselie erover en klaar, eten maar..
 

Succes en eet smakelijk!

​

KPJ/07feb18

​

bottom of page