top of page

Geroosterde kikkererwten À la Henry

Aantal:           1 bakje 

Complexiteit:     makkelijk  

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 20 min​​

​

Ingrediënten

  • 400 gr             kikkererwten uit een glas/blik

  • 1 tl               gerookte paprikapoeder

  • halve tl           cayennepeper

  • 1 el               (verse) tijmblaadjes

  • fijne rasp van een citroen

  • flinke scheut      olijfolie

  • 1 tl               zout

​

Andere benodigdheden

niets 

Recept overgehouden van mijn kookclub.

Heerlijk receptje voor een mezze tafel vol kleine gerechtjes, maar ook lekker als borrelhapje.

Bereid de kikkererwten niet te vroeg want dan zijn ze niet meer knapperig.

Start met bereiden ongeveer 20 minuten voor het uitserveren.

​

Mis en place

Bereid de kikkererwten niet te vroeg want dan zijn ze niet meer knapperig.

​

Bereiding

Dep de kikkererwten droog.
Meng het paprikapoeder met de cayennepeper, het zout, de tijm, de citroenrasp en wat olie in een grote schaal en zet het even apart.

 

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

Voeg de kikkererwten toe en bak ze, onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin en krokant zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

 

Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.


Schep daarna alle kikkererwten in de grote kom met het specerijenmengsel en meng alles goed door.

​

​

KPK/14jul18

​

bottom of page