Aantal: 3 kg/ 4 personen
Complexiteit: middelmatig
Werktijd: 30 minuten
Totale bereiding: 12 uur marineren/
2,5 uur in oven
​
Ingrediënten
3 kg kalfsspareribs
​
Kruidenrub:
-
1 el zout
-
1 el bruine basterdsuiker
-
1 el paprikapoeder
-
1 el komijnpoeder (djinten)
-
1 el uienpoeder
-
1 el knoflookpoeder
-
1 el sumac
-
1 tl pul biber(of meer als je van pittig houdt)
Bereiding
Vermeng deze kruiden met elkaar en smeer de kalfsribben er aan beide zijden goed mee in.
Zet ze in een afgesloten bak een nacht (12 uur) in de koelkast.
​
Verwarm de volgende dag de heteluchtoven op tot 160 gr.
Pak de gemarineerde kalfsribben uit de koelkast en leg ze met holle kant naar beneden op een
ovenrooster. Dek af met aluminiumfolie. Vul een ovenbakplaat met een laag water van 1 cm en zet het rooster met vlees er op en plaats voor 2 uur middenin de oven.
​
Na 2 uur in de oven te hebben gegaard, de kalfsribben aan beide zijden insmeren met deze bbq-saus en zonder folie bovenin de oven nog een half uurtje laten bruinen.
​
Dit wordt smullen!
​
Bereiding BBQ saus
Nu ga je de bbq-saus maken:
-
250 ml ketchup
-
30 ml worchestersauce
-
1 el scherpe mosterd
-
1 el knoflookpoeder
-
1 el uienpoeder
-
1 tl komijnpoeder
-
1 tl gedroogde tijm
-
1 tl pul biber (of meer als je van pittig houdt)
-
1 tl gerookt paprikapoeder
-
1 el bruine basterdsuiker
​
Vermeng alle ingredienten met elkaar in een pannetje.
Breng aan de kook en laat onder af en toe roeren 30 minuten pruttelen.
​
Smullen!
​
KPJ/26feb18
​