top of page

Kaaskoekjes

Aantal:           ongeveer 30 stuks

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         10 min

Totale bereiding: 20 min

Ingrediënten​

  • 100 gr        bloem

  • 100 gr        roomboter

  • 250 gr        oude kaas

  • wat           grove zwarte peper

  • wat           kummel

Deze kaaskoekjes zijn bij ons altijd een succes. Snel klaargemaakt en ideaal om vooraf klaar te maken (bewaren in koelkast of vriezer). Als je het dan zo plant dat als je gasten komen ze net uit de oven komen, ruikt je huis heerlijk! 

Bereiding

Rasp de oude kaas fijn.

​

Verwarm de oven 190 gr.

​

Mik de bloem bij de geraspte oude kaas en meng het in een kom.

Voeg de boter toe en kneed met de (koude)hand snel goed door elkaar.

​

Verdeel de massa in twee- of drieën en rol er een worst van ongeveer 1,5 / 2 cm dik. 

​

Snijd de rol in plakjes niet groter dan 1 cm.

Leg de plakjes op de ovenplaat (eventueel op bakpapier).

​

Doe op de helft van de koekjes wat kummelzaadjes.

​

Doe in de oven en kijk na een minuut of 12 tot 20 of ze mooi goudbruin zijn.

Als ze goudbruin zijn de ovenplaat eruit halen en op de plaat paar minuten laten afkoelen.

​

Dan op een schaal en serveren, koud zijn ze ook lekker......maar meestal krijgen ze bij ons de kans niet om koud te worden....

​

KPK/25feb18

​

bottom of page