top of page

Inktvis salade met Spaanse pepertjes

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     makkelijk  

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 30 min​​

​

Ingrediënten

  • 2             Inktvistubes (vriezer)

  • half zakje    rucola 

  • 3             rode Spaanse pepers

  • half bosje    munt

  • 1/3 bosje     koriander

  • 1/3 bosje     basilicum

  • 1 tl          tabasco

  • 2 teentjes    knoflook

  • 1             kleine rode ui

  • 2 el          pijnboompitten

  • sap van 1     citroen

  • naar smaak    peper en zout

  • naar smaak    suiker

​

Andere benodigdheden

Liefst een grill-pan, heb je die niet doe het dan in een gewone pan! 

Heerlijk frisse zomerse mediterrane salade met een hint naar het Oosten (koriander). Hoe je niet van koriander, hier een tip. Doe er geen koriander in!

​

Mis en place

Ontdooi de inktvis, dit gaat sneller als je de tubes in het water te leggen.

Bestrooi de inktvis met peper en zout, tabasco, knoflook en laat, indien mogelijk, een paar uur marineren.

​

Snijd de uien in zeer fijne ringen en doe deze in een kom met koud water. Dit haalt de scherpe ui-smaak weg.

Giet na 30 minuten de uien af en zet terzijde

​

Hak de kruidenblaadjes (munt, koriander en basilicum) en voeg ze toe.

​

Snijd de pepers in de lengte door, verwijder het zaad en snijd in zeer dunne reepjes.

​

Hak de kruidenblaadjes (munt, koriander en basilicum).

​

Bereiding

​

Verwarm een grillpan (medium/hoog), doe de inktvis erin en druk aan met een andere pan om de inktvis plat te drukken en dicht te schroeien.

Laat 1 minuut staan.

​

Keer de inktvis, zet de tweede pan er weer op en bak nog 1 minuut.

​

Laat de inktvis iets afkoelen en snijd de tubes in dunnen ringen.

​

Knijp. in een grote kom, het sap uit de citroen en doe de uienringen erbij (optioneel: beetje suiker), roer even door. 

Voeg de 2/3 van de inktvis toe en daarna de pijnboompitten en Spaanse pepers.

​

Voeg de kruidenblaadjes (munt, koriander en basilicum) toe.

Breng op smaak met peper en zout) en meng goed door.

​

Verdeel de salade over de (diepe) 4 borden en leg de rest van de inktvisringen op de salade om het af te maken. 

​

Je kunt de salade lauw/koud eten.

​

​

KPK/25jun18

​

bottom of page