top of page

Ingemaakte Surinaamse pepertjes

Aantal:           1 wekpot 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         10 min

Totale bereiding: 10 min​​

​

Ingrediënten

  • flink wat     pepers

  • halve ltr     azijn

  • 3 el          suiker, mag ook minder

  • 2 el          out

​

Andere benodigdheden

Wekpot of grote pindakaaspot

Mijn struikje met Madame Jeannette pepertjes leverde behoorlijk veel pepertjes op. Het plantje heeft de hele zomer en een paar weken herfst buiten gestaan dus de schilletjes zijn wat dikker dan de pepers die je in de winkel koopt. Ze zijn zeer geschikt om ze in te leggen.

Je kunt het vocht gebruiken om diverse stoofgerechten en sauzen (mayonaise) op te peppen.

​

Bereiding

Was de pepers en haal de groene steeltjes er af.

Snij de pepers in je keukenmachine fijn. Indien je geen keukenmachine hebt kun je de pepers ook met de hand klein snijden.

​

Doe azijn, suiker en een snuf zout in de pot. Meng goed door en voeg de pepers toe.

​

De ingemaakte pepers blijven ongeveer een jaar goed.

Wel altijd een schone lepel gebruiken als je er wat uitneemt.

​

​

KPK/20oct18

​

bottom of page