top of page

Indische gehaktballetjes

Aantal:           60 stuks

Complexiteit:     eenvoudig

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 60 min

Ingrediënten

  • 1 kg        mager half om half gehakt (Aldi)

  • 2           eieren

  • 100 gr      paneermeel

  • naar smaak  zout

 

Voor de Boemboe:

  • 2           grote uien

  • 4 teentjes  knoflook

  • 3 el        ketjap manis

  • 3 el        ketjap zout

  • 1 el        komijnpoeder

  • 3 tl        ketoembar

  • 2 tl        djahé

  • 3 tl        kurkuma

  • 3 el        sambal met tomaat (zie recept)

Andere benodigdheden

staafmixer, wok met 200 ml zonnebloemolie om frituren.

Bereiding

Maak de boemboe:

Snijdt de uien en knoflook grof.

Doe alle ingrediënten voor de boemboe in hoge kom en zet de staafmixer erop. Houd het ietwat grof.

 

Doe de gehakt in een kom, voeg de boemboe, eieren en paneermeel toe en kneed met de handen goed en stevig door.

Voeg eventueel zout en extra sambal naar smaak toe.
Maak van dit mengsel kleine (ter grote van een bitterbal) gehaktballetjes met de hand.


Neem een wok en verhit daar de zonnebloemolie in, bak de balletjes gehakt bruin, krokant en gaar in zo’n 15 minuten per keer.

KPJ/18feb18

bottom of page