Indische gehaktballetjes
Aantal: 60 stuks
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 60 min
Ingrediënten​
-
1 kg mager half om half gehakt (Aldi)
-
2 eieren
-
100 gr paneermeel
-
naar smaak zout
Voor de Boemboe:
-
2 grote uien
-
4 teentjes knoflook
-
3 el ketjap manis
-
3 el ketjap zout
-
1 el komijnpoeder
-
3 tl ketoembar
-
2 tl djahé
-
3 tl kurkuma
​
Andere benodigdheden
staafmixer, wok met 200 ml zonnebloemolie om frituren.
Bereiding
Maak de boemboe:
Snijdt de uien en knoflook grof.
Doe alle ingrediënten voor de boemboe in hoge kom en zet de staafmixer erop. Houd het ietwat grof.
Doe de gehakt in een kom, voeg de boemboe, eieren en paneermeel toe en kneed met de handen goed en stevig door.
Voeg eventueel zout en extra sambal naar smaak toe.
Maak van dit mengsel kleine (ter grote van een bitterbal) gehaktballetjes met de hand.
Neem een wok en verhit daar de zonnebloemolie in, bak de balletjes gehakt bruin, krokant en gaar in zo’n 15 minuten per keer.
​
KPJ/18feb18
​