top of page

Hongaarse saucijzenbroodjes

Aantal:           10 hele, 20 halve of 30 in één derde  

Werktijd:         25 min

Totale bereiding: 45 min​​

Ingrediënten

  • 750 gr        halfom gehakt

  • 3             uien

  • 2             paprika

  • 1             Spaanse peper

  • 1 el          cayenne peper

  • 1 el          zoete paprikapeoder

  • 1 tl          gerookte paprikapoeder

  • 2 tl          gemalen zwarte peper

  • 4 teentjes    knoflook (groot)

  • 10 velletjes  bladerdeeg

  • naar smaak    zout

  • wat           plantaardige olie

Voor de krokante buitenkant

  • 1 of 1,5      bouillonpoeder (Maggi)

  • 50 gr        panneermeel

Andere benodigdheden

Bakpapier, koekenpan

Favoriet van onze jongens!

Mis en place

Uien, Spaanse peper snipperen

Paprika in blokjes snijden

Bereiding

Bak de uitjes glazig in de olie, hetgeen even tijd vergt.

Bak de paprika's op gegeven moment mee., roer zachtjes rond.

Doe de gehakt in en bak en voeg de kruiden, de gebakken uien en paprika, wat zout en de (geperste) knoflook erbij. 

Kneed de massa goed door, en PROEF! Voeg eventueel wat zout of pittigheid toe(cayenne peper).

Verwarm de oven op 220 graden.

Voor de krokante buitenlaag:

Pak een (diep) bord strooi daar de paneermeel en bouillonpoeder in en meng door elkaar.   

Maak van de gehakt 10 rolletjes, op lengte van de bladerdeegvelletjes.

Leg op de ovenplaten een stuk bakpapier.

Pak bladerdeeg velletje en leg een rolletje gehakt op de "bloemzijde" (niet waar plastic op zat) op.

Vouw het bladerdeeg velletje dicht (hoeft niet geheel te sluiten).

Leg beide kanten even in het panermeelmengsel.

Afhankelijk van je plan, behoefte of benodigde aantallen; snijd in 2 of 3 delen (of snijd niet en krijg lekkere grote saucijzenbroodjes!). 

Leg op de bakplaat en schuif in de oven.

Zet de wekker op 15 min, kijk dan even, moet lekker bruin/krokant zijn.

Bij ons is het meestal klaar tussen de 20 en 25 minuten.

Laat dan 10 minuutjes afkoelen.....en dan aanvallen!

KPK/14jul18

bottom of page