top of page

Hartige soes met kaas

Aantal:           10 to 12 stuks 

Complexiteit:     middelmatig 

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 60 min​​

Ingrediënten

Soezenbeslag:

  • 100 ml        melk

  • 100 ml        water

  • 100 gr        bloem

  • 100 gr        roomboter

  • 4             eieren

  • Snuf          zout
     

Vulling:​

  •               blauwe kaas (of Boursin)

  •               roomkaas

  • 2 el          uienpoeder 

  • 2 el          knoflookpoeder

  • 50 gr         oude Goudse kaas

Andere benodigdheden

Mixer, spuitzak, bakpapier

Mis en place

Geen voorbereidingen, gewoon meteen aan de slag.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Breng in een pan melk, water, boter en zout aan de kook.

Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten.

Haal de pan van het vuur en schep het beslag in een kom.

Roer één voor één de eieren door.

Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spuit hierop grote porties beslag.

Bak de soezen in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Laat de soezen in de oven afkoelen.

Vulling:

Klop de ingrediënten met een mixer.

 

Snij de soes doormidden en vul de soes met een dot kaascreme

KPK/22mrt18

bottom of page