Hartige soes met kaas
Aantal: 10 to 12 stuks
Complexiteit: middelmatig
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 60 min​​
​
Ingrediënten
Soezenbeslag:
-
100 ml melk
-
100 ml water
-
100 gr bloem
-
100 gr roomboter
-
4 eieren
-
Snuf zout
Vulling:​
-
blauwe kaas (of Boursin)
-
roomkaas
-
2 el uienpoeder
-
2 el knoflookpoeder
-
50 gr oude Goudse kaas
​
Andere benodigdheden
Mixer, spuitzak, bakpapier
Mis en place
Geen voorbereidingen, gewoon meteen aan de slag.
​
​
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng in een pan melk, water, boter en zout aan de kook.
Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en schep het beslag in een kom.
Roer één voor één de eieren door.
Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
​
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spuit hierop grote porties beslag.
Bak de soezen in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de soezen in de oven afkoelen.
​
Vulling:
Klop de ingrediënten met een mixer.
Snij de soes doormidden en vul de soes met een dot kaascreme
​
KPK/22mrt18
​