top of page

Hartige soes met kaas

Aantal:           10 to 12 stuks 

Complexiteit:     middelmatig 

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 60 min​​

​

Ingrediënten

Soezenbeslag:

  • 100 ml        melk

  • 100 ml        water

  • 100 gr        bloem

  • 100 gr        roomboter

  • 4             eieren

  • Snuf          zout
     

Vulling:​

  •               blauwe kaas (of Boursin)

  •               roomkaas

  • 2 el          uienpoeder 

  • 2 el          knoflookpoeder

  • 50 gr         oude Goudse kaas

​

Andere benodigdheden

Mixer, spuitzak, bakpapier

Mis en place

Geen voorbereidingen, gewoon meteen aan de slag.

​

​

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Breng in een pan melk, water, boter en zout aan de kook.

Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten.

Haal de pan van het vuur en schep het beslag in een kom.

Roer één voor één de eieren door.

Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.

​

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spuit hierop grote porties beslag.

Bak de soezen in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Laat de soezen in de oven afkoelen.

​

Vulling:

Klop de ingrediënten met een mixer.

 

Snij de soes doormidden en vul de soes met een dot kaascreme

​

KPK/22mrt18

​

bottom of page