Hamburgers (lekkerste ever)
Aantal: 8 hamburgers voor 4 grote eters
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 30 min
Ingrediënten
De hamburger​
-
1 kg gehakt
-
3 tenen knoflook
-
4 tl sambal oelek
-
1 kleine ui
-
1 el paprikapoeder
-
4 tl oregano (gedroogd)
-
naar smaak peper/zout
​
Optioneel: plakken kaas
Garnering
-
8 witte bolletjes
-
100 gr fijngesneden ijsbergsla
-
4 dungesneden tomaten
-
1 dungesneden ui
​
Optioneel: mayonaise of ketchup
​
Andere benodigdheden
Benodigdheden: ronde (uit)steker
Bereiding
Bereid de broodje en garnering voor:
Broodjes opensnijden en aan de snijkanten krokant grillen (of in de koekenpan).
Snij de ijsbergsla in reepjes (zodat het makkelijk belegd)
Snij de tomaat dun
Snij de uien in dunnen ringetjes
​
Voor de hamburger:
Doe de gehakt in een grote mengkom.
Snipper de ui, gooi erbij.
Pers de knoflook, gooi erbij.
Doe de sambal, paprikapoeder, oregano, peper en 2 theelepels zout erbij.
Meng, kneed het geheel goed met de hand door elkaar zodat alles netjes is verdeeld.
Verdeel de massa in 8 porties en vorm er met de hamburger uitsteek-vorm 8 hamburgers van.
Bak de hamburgers op middelhoog vuur 5 minuten aan beide kanten.
(Optioneel: na de eerste kant 2,5 min omdraaien en dan een plak kaas op de hamburger leggen. Smelt dan lekker)
Leg op het broodje de ijsbergsla, dan de hamburger en top af met tomaat en ui.
Wie wil kan mayonaise of ketchup toevoegen.
​
KPK/21feb18
​