top of page

Hamburgers (lekkerste ever)

Aantal:           8 hamburgers voor 4 grote eters

Complexiteit:     eenvoudig

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 30 min

Ingrediënten

De hamburger​

  • 1 kg        gehakt

  • 3 tenen     knoflook

  • 4 tl        sambal oelek

  • 1           kleine ui

  • 1 el        paprikapoeder

  • 4 tl        oregano (gedroogd)

  • naar smaak  peper/zout

​

Optioneel: plakken kaas
 

Garnering

  • 8 witte     bolletjes

  • 100 gr      fijngesneden ijsbergsla

  • 4           dungesneden tomaten

  • 1           dungesneden ui

​

Optioneel: mayonaise of ketchup

​

Andere benodigdheden

Benodigdheden: ronde (uit)steker 

Nog geen foto, misschien later.

Bereiding

Bereid de broodje en garnering voor:

Broodjes opensnijden en aan de snijkanten krokant grillen (of in de koekenpan).

Snij de ijsbergsla in reepjes (zodat het makkelijk belegd)

Snij de tomaat dun

Snij de uien in dunnen ringetjes

​

Voor de hamburger:

Doe de gehakt in een grote mengkom.

Snipper de ui, gooi erbij.

Pers de knoflook, gooi erbij.

Doe de sambal, paprikapoeder, oregano, peper en 2 theelepels zout erbij.

Meng, kneed het geheel goed met de hand door elkaar zodat alles netjes is verdeeld.

 

Verdeel de massa in 8 porties en vorm er met de hamburger uitsteek-vorm 8 hamburgers van.

 

Bak de hamburgers op middelhoog vuur 5 minuten aan beide kanten.

(Optioneel: na de eerste kant 2,5 min omdraaien en dan een plak kaas op de hamburger leggen. Smelt dan lekker)

Leg op het broodje de ijsbergsla, dan de hamburger en top af met tomaat en ui.

 

Wie wil kan mayonaise of ketchup toevoegen.

​

KPK/21feb18

​

bottom of page