Groentencrumble (ovengerecht)
Aantal: 4 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 20 min
Totale bereiding: 50 min ​​
​
Ingrediënten
-
2 courgettes
-
2 (rode) uien
-
1 aubergine
-
250 gr kleine tomaatjes
-
1 blik tomatenblokjes
-
1 tl Italiaanse kruien (rozemarijn, tijm, oregano)
-
2 teentjes knoflook
-
5 el olijfolie
-
5 sneetjes (oud / volkoren) brood, verkruimeld
​
Andere benodigdheden
Ovenschaal
-
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de uien in dunne parten en de courgettes en aubergine in dikke plakken.
​
Leg de groenten dakpansgewijs in de ovenschaal. Leg de kleine tomaatjes ertussen en schenk de tomatenblokjes erover.
Meng de kruiden met de olie in een kommetje, voeg 1 uitgeperst teentje knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit over de groenen.
Verkruimel het oude brood, indien je geen oud brood hebt kun je het brood ook roosteren en dan verkruimelen.
Voeg bij de broodkruimels het teentje knoflook en peper en zout en verdeel het mengsel over de groenten.
​
Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven.
​
KPK/21oct18
​