top of page

Groentencrumble (ovengerecht)

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         20 min

Totale bereiding: 50 min ​​

Ingrediënten

  • 2             courgettes

  • 2             (rode) uien

  • 1             aubergine

  • 250 gr        kleine tomaatjes

  • 1 blik        tomatenblokjes

  • 1 tl          Italiaanse kruien (rozemarijn, tijm, oregano)

  • 2 teentjes    knoflook

  • 5 el          olijfolie

  • 5 sneetjes    (oud / volkoren) brood, verkruimeld

Andere benodigdheden

Ovenschaal

-

Bereiding


Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd de uien in dunne parten en de courgettes en aubergine in dikke plakken.

Leg de groenten dakpansgewijs in de ovenschaal. Leg de kleine tomaatjes ertussen en schenk de tomatenblokjes erover.


Meng de kruiden met de olie in een kommetje, voeg 1 uitgeperst teentje knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit over de groenen.

Verkruimel het oude brood, indien je geen oud brood hebt kun je het brood ook roosteren en dan verkruimelen.

Voeg bij de broodkruimels het teentje knoflook en peper en zout en verdeel het mengsel over de groenten.

Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven.

KPK/21oct18

bottom of page