top of page

Groene pepersaus

Aantal:           1 porties 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         5 min

Totale bereiding: 7 min​​

​

Ingrediënten

  • 20 gr         boter

  • 1             klein uitje of sjalotje

  • 2 el          hele groene pepers

  • 2 el          cognac

  • 200 gr        crème fresh (1 bakje)

  • naar smaak    peper en zout

​

Andere benodigdheden

koekenpan

Groene pepersaus is lekker bij biefstuk, varkenshaasje of elk ander stukje vlees. 

Als je het gekozen stukje vlees hebt gebakken en je laat het even rusten in een stukje alu-folie kan je deze saus maken. Als de saus dan klaar is kan je het, met saus, opdienen.

Mis en place

Snipper de ui/sjalot 

​

​

Bereiding

Gebruik het aanbaksel van het vlees dat je hebt gebakken. Kan ook als je dat niet hebt maar wordt wel minder vol van smaak!​

​

Smelt de boter in de koekenpan, middel hoog vuur.

Bak daar in het uitje/sjalotje.

Doe de cognac erin, (en als je de show wil maken; steek de alcohol aan).

​

Doe de crème fresh in de pan er roer door, tot een gelijkmatige kleur heeft.

​

Proef en voeg (liefst gemalen) peper en zou toe.

Laat even pruttelen en houd op laag vuur warm totdat je wilt uitserveren.

​

KPK/14jul18

​

bottom of page