top of page

Gevogelte parfait

Aantal:           paté vorm vol 

Complexiteit:     makkelijk  

Werktijd:         20 min

Totale bereiding: 25 min​​

​

Ingrediënten

  • 500 gr       kippenlevertjes

  • 2            sjalotjes

  • 30 gr        boter

  • 2 dl         slagroom

  • 1 el         cognac

  • 1 teentje    knoflook

  • 1 el         tijm

  • naar smaak    peper en zout

​

Andere benodigdheden

Paté vorm (of andere liefst stenen/glazen, afsluitbare kom), keukenmachine (staafmixer kan wel maar wordt al we wat lastiger.

Dit is een Paté die we regematig maken voor bij de borrel op een stukje stokbrood oid maar ook lekker als broodbeleg.

​

Mis en place

Maak de kippenlevertjes schoon door witte sliertjes en verkleurde stukjes weg te halen.

Snipper de sjalotjes en de knoflook.

Bereiding

Smelt de boter in een grote koekenpan op matig vuur.

Voeg de sjalotjes toe en bak ze al roerend in 4-5 minuten zacht en glazig.

 

Voeg de kippenlevertjes toe en bak al roerend 4-5 minuten op wat hoger vuur.

De levertjes moeten aan de buitenkant dichtgeschroeid zijn, maar aan de binnenkant nog roze en zacht.

​

Voeg de slagroom, cognac, tijm, peper en zout toe en laat nog even pruttelen.

 

Doe alles in de keukenmachine en maal alles in 4-5 minuten glad.

Doe in een kom en dek af.

 

Lauw warm heerlijk op een stokbroodje maar ook koud is het lekker.

​

​

KPK/29jun8

​

bottom of page