Geroosterde groenten (winter)
Aantal: 8 personen
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 45 min (veel snijwerk)
Totale bereiding: 90 min
Ingrediënten​
-
1 knolselderij
-
1 rode paprika
-
1 gele paprika
-
1 groene paprika
-
3 zoete aardappelen
-
3 wortelen
-
3 roze uien
-
12 (mini) tomaatjes
-
6 teentjes knoflook
-
2 el citroensap
-
wat olijfolie
-
1 el tijm
-
1 el rozemarijn
Bereiding
Verwarm de over voor op 180 gr.
​
Schil de knolselderij, zoete aardappelen, wortelen en snij in (eetbare) stukken.
Pel de uien en snij in halve ringen.
Pel de knoflook en snij in plakjes
​
Gooi het allemaal op de ovenplaat.
Strooi de tijm en rozemarijn erover heen.
Besprenkel het geheel eerst met citroensap en daarna met de olijfolie.
Meng het geheel door elkaar.
​
Schuif in de oven en laat 45 minuten roosteren.
Aan het eind zeezout toevoegen.
​
Erg lekker met Tonijn-muntdressing,
​
KPK/18feb18
​