top of page

Geroerbakte biefstuk met paprika 1

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     makkelijk  

Werktijd:         15 min/uur

Totale bereiding: 15 min/uur​​

​

Ingrediënten

  • 400 gr        biefstuk

  • 3             paprika’s (verschillende kleuren)

  • 3             voorjaarsuien

  • 1             ui

  • 3 teentjes    knoflook

  • 3 el          bakolie / plantaardige olie

  • 5 el          ketjap manis / zoete sojasaus

  • 6 el          azijn of rijstazijn of citroensap (mag iets meer of minder zijn, naar smaak)

  • naar smaak    zout en peper
     

Optioneel: verse rode peper

​

Andere benodigdheden

Wok

Toen onze zoons startte op het voortgezet onderwijs, begonnen wij thuis met werken aan zelfstandigheid. We voerden 10 euro koken in. Verzoek was: zoek een recept uit een van de kookboeken, ga boodschappen doen voor maximaal 10 euro en maak het gerecht klaar.

Zo kwam geroerbakte biefstuk met paprika bij ons op het menu.

Een erg lekker maar simpel te maken gerecht. 

Mis en place

Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

Snijd de paprika’s in reepjes.

Maak de voorjaarsuien schoon en snij in grove stukken

Pel de ui en de knoflook.

Snij de ui in reepjes

Hak de knoflook fijn.

​

Bereiding

Doe de ketjap en azijn in de kommetje en proef of je de verhouding zoet/zuur voor jou goed is.

Voeg vers gemalen peper en zout naar smaak toe (en optioneel fijngesneden rode peper).

​

Verhit een wok 1 minuut op hoog vuur.

Giet de olie erin en laat goed heet worden.

Fruit de knoflook een paar seconden en doe het vlees erbij en roerbak 30 seconden.

​

Voeg het ketjap/azijn-mengsel toe en roerbak 1 minuut.

​

Schep paprika’s, de voorjaarsuien en de ui door het vlees en bak nog 1 minuut.

​

Lekker met pandan of basmati rijst.

​

​

KPK/21mrt18

​

bottom of page