Fudgey Brownies
Aantal: afhankelijk hoe groot je
de stukken snijdt.
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 20 min
Totale bereiding: 1 uur en minuut of 5
Ingrediënten
-
300 gr bittere chocolade
-
250 gr boter
-
5 eieren
-
500 gr suiker
-
15 ml vanille extract
of 3 zakjes vanillesuiker -
150 gr bloem
-
250 gr walnoten
Bereiding
Verwarm de oven op 200 gr.
Smelt de chocolade ‘au bain Marie’.
Kluts de eieren de suiker en de vanille in een zeker 10 minuten op hoogvermogen tot er een homogene massa ontstaat.
Gooi massa in een mengkom en doe er chocolade en bloem bij. Mix het met een handmixer tot soepele egale massa. Voeg als laatste de walnoten toe.
Wij doen de massa in bakpapier in een glazen (lasagne schaal)
Bak in de oven ongeveer 45 minuten.
Brownies zijn gaar als er geen beslag meer op de (brei)naald blijft zitten.
Laat afkoelen en snijd in stukken.
(Snijden gaat nog beter als je het na afkoelen uurtje in de koelkast hebt gezet).
​
​
KPK/09feb18
​