Raita with coriander and mint
Quantity: 4 servings
Complexity: easy
Working time: 15 min
Total preparation: 15 min
Ingredients
150 g fresh coriander
50 g fresh mint
1-2 fresh green peppers
4 cloves of garlic
250 g yogurt (Turkish or Greek)
half lemon juice
sugar and salt to taste
Nog even dit:
Recept komt van Meena Pathak, Smaken van India pagina 110.
Wij hebben de komkommer eruit gelaten, wil je dat wel:
1 komkommer schillen, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Dat toevoegen als je de yoghurt en pasta samenvoegt.
​
Bereiding:
Verwijder de dikke steeltjes van de koriander en munt. Houd een paar blaadjes over voor opmaak appart.
​
Pureer de koriander, munt, pepers en knoflook met een staafmixer tot een gladde massa.
Roer er het citroensap door.
Meng de yoghurt met de de groene pasta tot een egaal mengsel.
​
Voeg naar smaak wat zout toe (en eventueel wat suiker) roer goed door.
​
Serveer in leuk schaaltje en doe er wat blaadjes (al dan niet in reepjes gesneden) koriander/munt op.
​
Lekker bij butter chicken en dahl pakora’s
​
KPK/24feb18/27dec22
​