top of page

Goat Curry from Kashmir / Kashmiri Goat Curry

Number: 4 persons

Complexity: easy

Working time: about 1 hour

Total preparation: approximately 2 hours

​

    Just this:

    This is truly a fantastic dish. We have the iot the Bible of the Indian Cuisine, page 179.

    Here too we have adjusted the quantities slightly and added some.

    ​

    We have made it as a side dish and also as Biryani. The recipe is the same, but you serve it in a large baking dish with saffron-colored rice on top. Also great. You can find the recipe here.

    ​

    ​

    Bereiding

    Voorbereiding:

    • Snijd de chilipepers in lengte en dan in de breedte zodat het smalle reepjes worden.  

    • Kneus de kardamonpeulen in de vijzel, verwijder de vliezen.

    • doe bij de kardamonzaadjes de kruidnagels, perperkorrels erbij en maal fijn in de vijzel.

    • Snijd de ui in halve ringen.

    • Snijd de knoflook in plakjes.
       

    • Verhit de olie in de stoofpan op miden hoog "vuur".

    • Fruit de ui en knoflook in de olie even glazig

    • Doe de gekeusde speceijen voor een paar minuten om de smaak vrij te laten komen.

    • Voeg chilipepers, karwij/komijnzaad ende asafoetyida toe en roer goed om.

    • Bak dit een paar minuten maar laat niet verbranden!
       

    • Zet "vuur" hoger.

    • Voeg het geitenvlees toe bak in 5 tot 10 minuten rondom bruin.

    • Voeg 350 ml (liefts warm/heet) water toe en breng aan de kook.

    • Laat een minuut of 5 koken.

    • Zet op laag "vuur".
       

    • Doe de yoghurt in een bak

    • Voeg de bloem toe en 3 el water en roer door elkaar.

    • Voeg de Kashmiri chili-, venkel, gember-, komijn-, korianderpoeder samen met
      de meat massala
      met wat zout toe.

    • Roer goed door.
       

    • Meng het yoghurt mengsel in de pan met geitenvlees en roer goed door.

    • Vlees moet wel onder vocht gedompeld zijn, vul eventueel aan met water.

    • Breng aan de kook en laat gaar stoven, wel af en toe omdraaien.
      note:
      Het recept geeft aan dat het in 40 min gaar moet zijn, dat lukte ons ook niet in 1 uur.
      We hebben het een 2e keer gemaakt toen gaar in 1 uur maar wel in druk/stoom oven op 120 graden.

      Even uitproberen dus, is ook afhankelijk van het vlees en leeftijd van de geit!

    ​

    Geit curry Uitserveren:

    • Doe in mooie schaal

    • Haal wat hele blaadjes van bosje koriander, snijd de rest fijn

    • Heb je nog wat yoghert over drapper een paar klodertjes yoghet over het vlees.

    • Strooi koriander met wat flair over de schaal. 

    ​

    ​

    KPK/29dec23

    ​

    bottom of page