Kitchen
Wizard
Cooking
Goat Curry from Kashmir / Kashmiri Goat Curry
Number: 4 persons
Complexity: easy
Working time: about 1 hour
Total preparation: approximately 2 hours
​
Just this:
This is truly a fantastic dish. We have the iot the Bible of the Indian Cuisine, page 179.
Here too we have adjusted the quantities slightly and added some.
​
We have made it as a side dish and also as Biryani. The recipe is the same, but you serve it in a large baking dish with saffron-colored rice on top. Also great. You can find the recipe here.
​
​
Bereiding
Voorbereiding:
-
Snijd de chilipepers in lengte en dan in de breedte zodat het smalle reepjes worden.
-
Kneus de kardamonpeulen in de vijzel, verwijder de vliezen.
-
doe bij de kardamonzaadjes de kruidnagels, perperkorrels erbij en maal fijn in de vijzel.
-
Snijd de ui in halve ringen.
-
Snijd de knoflook in plakjes.
-
Verhit de olie in de stoofpan op miden hoog "vuur".
-
Fruit de ui en knoflook in de olie even glazig
-
Doe de gekeusde speceijen voor een paar minuten om de smaak vrij te laten komen.
-
Voeg chilipepers, karwij/komijnzaad ende asafoetyida toe en roer goed om.
-
Bak dit een paar minuten maar laat niet verbranden!
-
Zet "vuur" hoger.
-
Voeg het geitenvlees toe bak in 5 tot 10 minuten rondom bruin.
-
Voeg 350 ml (liefts warm/heet) water toe en breng aan de kook.
-
Laat een minuut of 5 koken.
-
Zet op laag "vuur".
-
Doe de yoghurt in een bak
-
Voeg de bloem toe en 3 el water en roer door elkaar.
-
Voeg de Kashmiri chili-, venkel, gember-, komijn-, korianderpoeder samen met
de meat massala met wat zout toe. -
Roer goed door.
-
Meng het yoghurt mengsel in de pan met geitenvlees en roer goed door.
-
Vlees moet wel onder vocht gedompeld zijn, vul eventueel aan met water.
-
Breng aan de kook en laat gaar stoven, wel af en toe omdraaien.
note:
Het recept geeft aan dat het in 40 min gaar moet zijn, dat lukte ons ook niet in 1 uur.
We hebben het een 2e keer gemaakt toen gaar in 1 uur maar wel in druk/stoom oven op 120 graden.
Even uitproberen dus, is ook afhankelijk van het vlees en leeftijd van de geit!
​
Geit curry Uitserveren:
-
Doe in mooie schaal
-
Haal wat hele blaadjes van bosje koriander, snijd de rest fijn
-
Heb je nog wat yoghert over drapper een paar klodertjes yoghet over het vlees.
-
Strooi koriander met wat flair over de schaal.
​
​
KPK/29dec23
​