top of page

egg salad

Number: 4 persons

Complexity: very easy

Working time: 4 min

Total preparation: 10 min

    Ingredients

    • 6 eggs

    • 3 tbsp mayonnaise

    • salt and pepper to taste

    • 1 tbsp parsley (optional)

    • 1 tbsp mustard (optional)

    • juice of half a lime/lemon

    Other supplies

    No

      Rond middernacht had ik trek om iets te eten maar wist niet wat. Mijn zoon had ook we zin in iets lekkers te snacken. Hij had wel trek in eiersalade.

      12 min later hadden we een heerlijke eiersalade met in stukken, vers geroosterde, gesneden witte boterhammen. Smullen!

      Bereiding

      Kook de eieren op 8 minuten klik hier voor het recept.

      Tijdens het koken van de eieren kan je de peterselie snipperen (maar kan ook goed zonder) en de boterhammen roosteren.

      Laat de eieren afkoelen in koud water.

      Als je de eieren kan vastpakken pel je ze.

      Snijd de eieren in 2 delen en doe het eigeel in een bak, hou het eiwit apart.

      Maak met een vork het eigeel los.

      Meng er de mayonaise doorheen.

      Voeg de peterselie, de mosterd toe als je wilt en ook de peper en zout naar smaak.

      Meng het geheel goed.

      Snijd het eiwit in kleine stukjes en voeg toe en roer de massa totdat het een gelijkmatige geheel wordt. Mik er ergens tussendoor wat citroensap bij, en klaar.

      Geroosterde boterham, toastje of plakjes stokbrood en je warmen vers gemaakte eiersalade, een lekkere snack of bij "de borrel". 

      KPK/28jun18

      bottom of page