Kitchen
Wizard
Cooking
Coleslaw
Quantity: 1 kilo
Complexity: simple
Working time: 30 min
Total preparation: 30 min + 1 night
Ingredients
1 pointed cabbage (about 800 grams)
200 g carrot
1 onion
1 red onion
Dressing:
150 ml buttermilk
175 g mayonnaise
30 grams of sugar
2 tbsp vinegar
2 tbsp lemon juice
generous pinch of salt
good pinch of pepper
​
Other supplies
sharp knife, fine grater or possibly food processor
Bereiding
Snijd de spitskool in smalle reepjes met de hand of met gebruik van keukenmachine.
Rasp de wortel fijn met rasp of keukenmachine.
Snijd de beide uien in fijne reepjes.
Doe alles bij elkaar in een bak waar een deksel op kan.
Vermeng de ingrediënten van de dressing met elkaar en vermeng dit goed.
Doe de gesneden groenten en de dressing bij elkaar en roer dit er goed doorheen.
Dek af met een deksel of met plastic folie en zet het een nacht in de koelkast.
Heerlijk bij een broodje pulled pork (zie recept) of bij aardappelpuree met kaas (zie recept).
​
KPJ/18feb18
​