top of page

Coleslaw

Quantity: 1 kilo

Complexity: simple

Working time: 30 min

Total preparation: 30 min + 1 night

Ingredients

  • 1 pointed cabbage (about 800 grams)

  • 200 g carrot

  • 1 onion

  • 1 red onion

Dressing:

  • 150 ml buttermilk

  • 175 g mayonnaise

  • 30 grams of sugar

  • 2 tbsp vinegar

  • 2 tbsp lemon juice

  • generous pinch of salt

  • good pinch of pepper

Other supplies

sharp knife, fine grater or possibly food processor

Bereiding

Snijd de spitskool in smalle reepjes met de hand of met gebruik van keukenmachine.
Rasp de wortel fijn met rasp of keukenmachine.
Snijd de beide uien in fijne reepjes.
Doe alles bij elkaar in een bak waar een deksel op kan.

Vermeng de ingrediënten van de dressing met elkaar en vermeng dit goed.

Doe de gesneden groenten en de dressing bij elkaar en roer dit er goed doorheen.

Dek af met een deksel of met plastic folie en zet het een nacht in de koelkast.

Heerlijk bij een broodje pulled pork (zie recept) of bij aardappelpuree met kaas (zie recept).

KPJ/18feb18

bottom of page