top of page

Eggplant curry

Number: 4 persons

Complexity: easy

Working time: 1 hour

Total preparation: 1.5 hours

    Ingredients

    • 2 eggplants

    • 3 medium potatoes

    • salt to taste

    • 4 tbsp oil

    • 1 tsp fennel seeds

    • 20 curry leaves

    • 3 onions

    • 4 cloves of garlic

    • 2 chili peppers

    • chili powder to taste

    • 3 tbsp coriander seeds

    • 2 tomatoes

    • 1 can of coconut milk (4 dl)

    • 2 tbsp fresh coriander

    • 1 dl water

    Other supplies

    Wok

      - - -

      Mis en place

      Cut the eggplants into pieces.

      Cut the peppers into pieces.

      Chop the onion and garlic.

      Cut the potatoes into wedges and boil them in boiling salted water for 8-10 minutes, then drain.

      Cut the tomatoes into wedges.

      Cut the coriander.

      Bereiding

      Verhit in een wok wat olie en rooster het koriander- en venkelzaad,

      voeg 2 minuten later de kerrieblaadjes toe.

      Doe er de ui en knoflook bij en fruit ze tot de ui bruin is. 

      Voeg de Spaanse pepers (en chilipoeder) toe en schep alles nog 1-2 minuten om.

      Doe de aubergines en de aardappelpartjes in de pan en laat alles een paar minuten koken tot de aubergine zachter wordt.

       

      Voeg de partjes tomaat, de kokosmelk, 1 dl water en zout naar smaak toe.

      Breng alles tegen de kook aan en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn en de saus wat is ingekookt.

       

      Bestrooi voor het opdienen met de gesneden koriander.

      KPK/26jun18

      bottom of page