top of page

Egg curry

​Ingrediënten

  • 8                    hard gekookte eieren

  • 1 el                 mosterd zaad

  • 2                    uien

  • 400 gr blik          tomaten

  • 2 el                 olie

  • 1 grote              rode peper

  • 2 cm                 gember

  • 1 olifant teen       knoflook
    of 3 tenen

  • ​1 tl                 garam masala​

  • 1 tl                 chili poeder

  • 1 tl                 katoembar

  • 1 tl                 koenjit 

  • 5 blaadjes           curry leaves

  • 2 blaadjes           djoeroek poeroet (citroenblad)

Bereiding

Eerst;

Gember en knoflook raspen. Rode peper grof snipperen, eieren in tweeën snijden.

​

Pan met olie op hoog vuur en als het heet is mosterdzaad erin en snel de deksel erop! Het zaad zal gaan ploppen, temper het vuur een beetje!

​

Als het rustig is geworden ui en chili poeder toevoegen roeren en glazig bakken.

Dan de knoflook, gember, ketoembar, koenjit bakken/licht aanzetten op middelmatig vuur.

Even pruttelen en dan vuur hoog en de tomaten erbij.

Als het kookt zout toevoegen, djoeroek poeroet erbij.

​

Roeren en laten koken moet lobbig zijn, is het te dun inkoken, is het dik (kokend/heet) water erbij. Maar het moet ongeveer 5 min garen.

​

Curry leaves erbij mikken en de halve eieren onderdompelen in de massa.

​

Dan minimaal 10 min de smaak laten intrekken.

Gerecht is goed 1 dag van te voren te maken omdat de smaak dan goed intrekt, wel koud bewaren ivm de eieren!

​

​

KPK/3feb18

​

bottom of page