top of page

Egg curry

Ingrediënten

  • 8                    hard gekookte eieren

  • 1 el                 mosterd zaad

  • 2                    uien

  • 400 gr blik          tomaten

  • 2 el                 olie

  • 1 grote              rode peper

  • 2 cm                 gember

  • 1 olifant teen       knoflook
    of 3 tenen

  • 1 tl                 garam masala​

  • 1 tl                 chili poeder

  • 1 tl                 katoembar

  • 1 tl                 koenjit 

  • 5 blaadjes           curry leaves

  • 2 blaadjes           djoeroek poeroet (citroenblad)

Bereiding

Eerst;

Gember en knoflook raspen. Rode peper grof snipperen, eieren in tweeën snijden.

Pan met olie op hoog vuur en als het heet is mosterdzaad erin en snel de deksel erop! Het zaad zal gaan ploppen, temper het vuur een beetje!

Als het rustig is geworden ui en chili poeder toevoegen roeren en glazig bakken.

Dan de knoflook, gember, ketoembar, koenjit bakken/licht aanzetten op middelmatig vuur.

Even pruttelen en dan vuur hoog en de tomaten erbij.

Als het kookt zout toevoegen, djoeroek poeroet erbij.

Roeren en laten koken moet lobbig zijn, is het te dun inkoken, is het dik (kokend/heet) water erbij. Maar het moet ongeveer 5 min garen.

Curry leaves erbij mikken en de halve eieren onderdompelen in de massa.

Dan minimaal 10 min de smaak laten intrekken.

Gerecht is goed 1 dag van te voren te maken omdat de smaak dan goed intrekt, wel koud bewaren ivm de eieren!

KPK/3feb18

bottom of page