Egg curry
​Ingrediënten
-
8 hard gekookte eieren
-
1 el mosterd zaad
-
2 uien
-
400 gr blik tomaten
-
2 el olie
-
1 grote rode peper
-
2 cm gember
-
1 olifant teen knoflook
of 3 tenen -
​1 tl garam masala​
-
1 tl chili poeder
-
1 tl katoembar
-
1 tl koenjit
-
5 blaadjes curry leaves
-
2 blaadjes djoeroek poeroet (citroenblad)
Bereiding
Eerst;
Gember en knoflook raspen. Rode peper grof snipperen, eieren in tweeën snijden.
​
Pan met olie op hoog vuur en als het heet is mosterdzaad erin en snel de deksel erop! Het zaad zal gaan ploppen, temper het vuur een beetje!
​
Als het rustig is geworden ui en chili poeder toevoegen roeren en glazig bakken.
Dan de knoflook, gember, ketoembar, koenjit bakken/licht aanzetten op middelmatig vuur.
Even pruttelen en dan vuur hoog en de tomaten erbij.
Als het kookt zout toevoegen, djoeroek poeroet erbij.
​
Roeren en laten koken moet lobbig zijn, is het te dun inkoken, is het dik (kokend/heet) water erbij. Maar het moet ongeveer 5 min garen.
​
Curry leaves erbij mikken en de halve eieren onderdompelen in de massa.
​
Dan minimaal 10 min de smaak laten intrekken.
Gerecht is goed 1 dag van te voren te maken omdat de smaak dan goed intrekt, wel koud bewaren ivm de eieren!
​
​
KPK/3feb18
​