top of page

Dahl pakoras / lentil fritters

Aantal:           40 stuks

Complexiteit:     middelmatig 

Werktijd:         50 min

Totale bereiding: 60 min

Ingrediënten​

  • 100 gr        gele spliterwten

  • 100 gr        zwarte split mungboon

  • 50 gr         oranje linzen

  • 2 grote       uien

  • 1,5 el        gember

  • 50 gr         koriander (vers)

  • 2             groene pepers

  • 1 el          komijnzaadjes

  • halve tl      asafoetida

  • 3 tl          zout (naar smaak)

  • wat           olie om in te bakken

Bereiding

Ik heb drie verschillende boontjes/linzen gebruikt maar je kunt ook kiezen voor 1 soort.

Week ze minimaal 2 uren in water, mag ook een hele nacht.

 

Doe de geweekte boontjes/linzen in een blender voeg groene peper, gember, komijnzaadjes, asafoetida en zout toe. Pureer tot een mooie smeuïge massa.

​

Doe deze massa in een kom en voeg fijngesneden uien en koriander toe.

Ik had wat geweekte linzen apart gehouden en deze aan de massa toegevoegd. Dat geeft meer bite aan de pakora’s.

 

Verwarm in een wok/pan een flinke bodem met olie. Draai balletjes en bak ze lichtbruin in de olie.

 

Lekker met peanut chutney of koriander/munt chutney (Raita) 

​

​

KPK/24feb18

​

bottom of page