top of page

Dahl (met tomaat)

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         45 min

Totale bereiding: 1 uur​​

Ingrediënten

  • 250 gr         gele spliterwten

  • 1              ui

  • 3 teentjes     knoflook

  • 3 cm           gember

  • 3              tomaten
       of een blik tomatenstukjes

  • 1 tl           chilipoeder

  • 1 tl           geelwortel

  • 1 el           masala (currypoeder)

  • naar smaak     zout

  • 1 el           bakolie 

- - - - - 

Mis en place

Pel en snij de uit in kleine stukjes.

Schil en rasp de gember.

Schil en rasp de knoflook. 

Snij de tomaat in kleine stukjes.

Bereiding

Ik week de spliterwten voor maar dat hoeft niet.

Kook de spliterwten in 30 minuten gaar.

Neem een erwt tussen je vingers als hij uiteen valt zijn de erwten gaar.

Bak de ui glazig. 

Voeg knoflook en gember toe.

Voeg de masala, chilipoeder, zout en geelwortel toe en laat even meebakken.

 

Spliterwten met kookvocht toevoegen en minimaal 10 minuten laten indampen. 

 

Garneren met gebakken uit en/of tomaat.

 

Lekker met Dosa.

KPK/22mar18

bottom of page