Croutons
Aantal: lekkere grote bak
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 10 min
Totale bereiding: 20 min
Ingrediënten​
-
Oud brood,
zoveel als nodig (deze bereiding ongeveer
voor 8 sneedjes brood) -
5 el olijfolie
-
2 olifanten tenen knoflook
of 10 teentjes knoflook -
bouillonpoeder of zout
Bereiding
Dit is dus typisch zo'n "uit de losse pols" recept en sterk afhankelijk hoeveel croutons je nodig hebt. Maak liever te veel dan te weinig want je kan het goed bewaren in een plastic zak om later in de week weer te gebruiken.
​
Verwarm je oven (bovenwarmte) voor op 200 gr.
​
Snij het brood in blokjes.
Gooi een flinke scheut (5 el) olijfolie in een grote bak (groot genoeg om al het brood in te kunnen doen) pers daar de knoflook in uit (en gooi de restjes in de knoflook pers ook in de olie.
Voeg een beetje bouillonpoeder (2 tl) toe.
​
Hussel de stukjes brood snel met je handen door de knoflookolie zodat alle stukjes bedekt zijn met een beetje olie.
​
Leg het brood op de ovenbakplaat en bak 10 minuutjes (afhankelijk aan je oven) en draai de stukjes zodra ze lekker bruin zijn. Houd goed in de gaten en blijf erbij, want het gaat soms ineens hard en dan zijn ze verbrand! In dat geval, gooi weg en begin weer boven aan.
​
Heerlijk op een salade, in de soep of om zo te eten.
​
KPK/18feb18
​