Uien, gesmoord, met room en oude kaas
(ovengerecht)
Aantal: 4 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 10 min
Totale bereiding: 60 min
Ingrediënten
-
8 grote uien
-
250 ml zure room
-
200 ml slagroom
-
1 tl zout
-
Ruim nootmuskaat
-
75 gr oude kaas (geraspt)
Andere benodigdheden
kookpan, ovenschaal
-
Bereiding
Schil de uien en kook ze 25 minuten in ruim water met zout.
Schep met een schuimspaan uit de pan en laat even uitlekken.
Halveer ze en leg te voorzichtig met de snijkant naar beneden in een ovenschaal.
Roer de zure room los met slagroom, zout en nootmuskaat en giet over de uien.
Zet nog 30 minuten in een oven van 200 graden tot de uien zacht, romig en zoet zijn.
Strooi de kaas erover en laat (nog even in de oven) smelten.
KPK/21oct18