top of page

Citroencake met glazuur

Aantal:           1 cake /  tulband 

Complexiteit:     makkelijk

Werktijd:         10 min

Totale bereiding: 70 min​​

Ingrediënten

Cake:

  • 200 gr        bloem

  • 200 gr        suiker

  • 200 gr        boter

  • 4             eieren

  • 1,5 tl        bakpoeder

  • naar smaak    zout

  • Citroenschilrasp of citroenessence

Glazuur:

  • 250 gr        poedersuiker

  • 3 el          citroensap

  • Citroenschilrasp of citroenessence

Andere benodigdheden

Cake- of tulband vorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de cakevorm in met boter.

 

Mix suiker en boter in een kom tot egaal mengsel, voeg één voor één de eieren en de citroenschilrasp of citroenessence toe.

Daarna de bloem, bakpoeder en zout.

Doe dit mengsel in de cakevorm en bak in 60 minuten gaar.

 

Haal de cake uit de bakvorm en laat afkoelen.

 

Roer poedersuiker met citroenschilrasp en citroensap door elkaar.

Voeg het vocht beetje bij beetje toe.

Het glazuur mag een beetje taai blijven, anders loopt het van je cake.

 

Giet de glazuur over de cake.

KPK/21mar18

bottom of page