Citroencake met glazuur
Aantal: 1 cake / tulband
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 10 min
Totale bereiding: 70 min​​
​
Ingrediënten
Cake:
-
200 gr bloem
-
200 gr suiker
-
200 gr boter
-
4 eieren
-
1,5 tl bakpoeder
-
naar smaak zout
-
Citroenschilrasp of citroenessence
​
Glazuur:
-
250 gr poedersuiker
-
3 el citroensap
-
Citroenschilrasp of citroenessence
​
Andere benodigdheden
Cake- of tulband vorm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de cakevorm in met boter.
Mix suiker en boter in een kom tot egaal mengsel, voeg één voor één de eieren en de citroenschilrasp of citroenessence toe.
Daarna de bloem, bakpoeder en zout.
​
Doe dit mengsel in de cakevorm en bak in 60 minuten gaar.
Haal de cake uit de bakvorm en laat afkoelen.
Roer poedersuiker met citroenschilrasp en citroensap door elkaar.
Voeg het vocht beetje bij beetje toe.
Het glazuur mag een beetje taai blijven, anders loopt het van je cake.
Giet de glazuur over de cake.
​
​
KPK/21mar18
​