top of page

Clubsandwich

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     eenvoudig 

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 15 min

Ingrediënten​

  • 12 plakken     ontbijtspek

  • 6 el           mayonaise

  • 1 el           grove mosterd

  • naar smaak     citroensap

  • 12 sneetjes    (lekker) brood

  • paar blaadjes  ijsbergsla

  • 2              tomaat

  • 1              kleine ui

  • 100 gr         kipfilet

  • naar smaak     peper/zout

​

Optioneel: plakken kaas

Bereiding

Plakken spek op laag vuur knapperig bakken.

 

De sneetjes brood roosteren.

Meng mayonaise, mosterd, peper en zout door elkaar.

Proef en voeg als je wilt een beetje citroensap toe.

​

Snij de ui in hele dunne plakjes/ringetjes.

Snij ook de tomaat dun.

Snij de ijsbergsla in smalle reepjes.

​

Bestrijk de sneetjes met de mayonaise.

​

Verdeel de helft ijsbergsla over 4 sneetjes brood.

Verdeel daarover 2 in dunne plakjes tomaat.

Verdeel de helft van de flinterdun gesneden ui over de tomaat.

Bestrooi met wat peper en zout.

​

Beleg de tomaat/ui met de 100 gr. kipfilet en dek af met een sneetje brood (mayo-kant naar boven).

​

Verdeel daarover de resterende sla.

Beleg met de knapperig gebakken spek.

Verdeel de resterende ui (optioneel: plak kaas).

Dek af met de resterende sneetjes brood.

 

Druk aan en snijd de sandwich in tweeën (zet vast met een houten prikker).

​

KPK/21feb18

​

bottom of page