Frisse citroenbavarois
Aantal: 4 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 2,5 uur​​
​
Ingrediënten
-
1 grote citroen
-
50 gr suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
3 blaadjes gelatine
-
300 gr kwark
-
200 ml koude houdbare slagroom
​
Andere benodigdheden
iets om de citroen uit te persen
fijne schaaf
steelpannetje
handmixer met gardes
mengkom
1 grotere schaal of 4 kleinere schaaltjes
-
Bereiding
Laat de blaadjes gelatine weken in een bakje met koud water.
Boen de citroen goed schoon. Schaaf met fijne schaaf de gele schil van een halve citroen af.
Pers de citroen uit en verwarm het sap met de citroenschil, de suiker en de vanillesuiker op in een pannetje.
Als de suiker opgelost is, haal je de pan van het vuur en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
Roer het mengsel goed door zodat de gelatineblaadjes opgelost zijn en laat wat afkoelen.
Klop in de tussentijd de slagroom stijf met een handmixer met gardes.
Doe de kwark in een mengkom en voeg de afgekoelde citroensap toe.
Meng dit goed door elkaar, net zo lang totdat het een glad homogeen mengsel is.
Spatel voorzichtig de stijfgeklopte slagroom erdoor. Doe dit zo luchtig mogelijk.
Verdeel de bavarois in 4 schaaltjes of 1 grotere schaal en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
​
KPJ/20mrt2018
​