Chocoladetaart, de Franse
Aantal: 12 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 20 min
Totale bereiding: 90 min​​
​
Ingrediënten
Deeg:
-
200 gr bloem
-
133 gr boter
-
66 gr fijne suiker
-
Snuf zout
-
Rasp van 1 citroen (optioneel)
-
​
Chocoladevulling:
-
450 gr pure chocolade
-
3 dl slagroom
-
4 eidooiers
-
50 gr zachte roomboter
-
1 vanillestokje (optioneel)
Andere benodigdheden
Springvorm 27cm of ovenschaal.
Wij gaan graag op wintersportvakantie naar Frankrijk. De voordelen: zo vanuit je appartement de piste op, vaak goed weer, brede pistes en heerlijk eten. Als het even kan nemen wij als desert een stukje citroen- of chocoladetaart.
Bereiding
Meng in een kom de bloem, boter, suiker, zout en de zest snel door elkaar.
Beboter het bakblik en bekleed het bakblik met het deeg.
Prik de bodem en de rand in met een vork.
Dek het deeg af en zet het voor ongeveer een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 180 c.
Bak de bodem 20 minuten blind. (Keukenpapier er op en steunvulling (zoek maar ff op internet)).
​
Chocoladevulling: snijd het vanillestokje overlangs doormidden doe het met de chocolade en de room in een pan.
Zet de pan op laag vuur, laat de chocolade smelten en roer tot het een gladde pure is.
Haal het vanillestokje eruit.
Klop van het vuur af de eidooiers door de chocolade, gevolgd door de in blokjes gesneden boter.
Giet de chocoladecreme in de taartbodem en laat hem tot kamertemperatuur afkoelen.
​
​
KPK/20oct18
​