Chocoladeschotsen
Aantal: veel / 2 ovenplaten vol zie foto
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 45 min
Totale bereiding: 60 min
Ingrediënten​
-
400 gr extra pure chocolade
-
200 gr gewone pure chocolade
-
2 repen witte chocolade met kokos
-
2 repen butterscotch chocolade
-
2 repen cappuccino chocolade
-
2 tl versgemalen koffie
-
50 gr vers geroosterde hazelnoten
-
wat grof zout
​
Ander benodigdheden
veel pannen en bakjes
Bereiding
Wij houden van pure chocolade, melk is natuurlijk ook lekker. Het is de bedoeling dat je diverse smaken in een chocoladeschotsen krijgt, dit betekent dat je de chocolade uitspreidt op een plaat, laat afkoelen en dat in stukken hakt.
​
Verwarm de extra pure chocolade ‘au bain marie’ en giet dit op de plaat (keukenpapiertje eronder is wel zo handig) verwarm op dezelfde manier de witte chocolade en giet dit er naast (zie foto’s).
Bij de gesmolten cappuccino smaak heb ik extra versgemalen koffie toegevoegd, dit geeft een heerlijk pittige boost.
​
Aan de gewone pure chocolade voeg je de geroosterde hazelnoten toe, wij hebben ze in de chocolade geduwd. Op de Butterscotch smaak kun je grof zeezout strooien. Heel verrassend!
​
Alles goed af laten koelen en in stukken hakken.
En dan maar hopen dat er veel kleine stukjes afbreken die je lekker kunt opsnoepen.
​
KPK/17feb18
​