Chapatti of Indian Flat bread (8 stuks)
​Ingrediënten
-
150 ml water
-
225 gr bloem
-
1 tl zout
-
1 el zonnebloem olie
(of ghee of gesmolten botor)
Bereiding
Alles bij elkaar mikken en flink kneden tot er een mooie en egale, droge bol deeg ontstaat.
Is het te vochtig wat bloem toevoegen. Als het brokkelig is....wat water.
Daarna 30 min onder een natte (thee)doek laten rijzen.
​
Daarna weer kneden en verdelen in 8 bolletjes. Bebloem je aanrecht en rol uit totdat er een pannenkoek ontstaat die in je koekenpan past.
​
Verhit de koekenpan tot hij flink heet is dan halveer het vuur (en blijf ermee spelen) zonder boter of olie. Bak de chapatti tot er donkere plekjes op ontstaan (net niet verbrand.
Draai om en doe opnieuw. Draai om. Als beide kanten licht donkere plekken heeft is hij klaar. Bewaar onder een vochtige doek.
In de tijd dat het bakt rol de volgende chapatti uit en bak ze zo 1 voor 1.
​
Ook lekker als je de Chapatti insmeert met ghee (Indiaas geklaarde boter) of gesmolten boter!
​
KPK/3feb18