Nog even dit:
Hoeveelheden in aziatische gerechten komen niet zo nauw. Dus pas hoeveelheden aan naar je smaak of voeg specerijen toe die je zelf lekker vind.
​
​
Bereiding:
Voorbereiding:
Kipmarinade:
-
Doe cashewnoten, cayennepeper, meat en garam masala, kruidnagel in blender of maal fijn met staafmixer in bv hoge maatbeker.
-
Rasp de gember en knoflook
-
Doe yoghert in grote bak en voeg bovenstaande toe en meng / roer door.
-
Snijd de kip in stukken.
-
Doe de kip in de marinade
-
Zet koud weg min 3 uur, liefst langer maak bijvoorbeeld dag van te voren.
​
Bouwen van gerecht:
Kip:
-
Verwarm oven voor op 200 graden
-
Haal de klodders yoghert van de kip en leg de stukken op een braadslede.
-
Bruineer de kip in ongeveer 45 minuten in de oven (tussentijds kip draaien).
​
Maak in de 40 min de saus:
-
Snijd 1 ui in blokjes
-
Zet pan om middenhoog "vuur" doe er wat olie in
-
Gooi niet in 1 keer alle uien in de pan (koelt te snel af)
als de eerste ui in de pan zit, snijd dan de volgende ui en doe die dan in de pan, net zolang to je uien op zijn.
Neem de tijd om de uien aan te kleuren (niet geheel bruin te bakken). -
Voeg de geraspte gember en knoflook toee, roer door.
-
Laat een minut of 5 bakken.
-
Voeg de tomaat toe en roer door
-
Voeg room, rest van de marinade en de komijnpoeder toe en roer goed door.
-
Breng op smaak met zout en peper.
​
Afmaken/voor serveren:
-
Voeg kip uit de oven samen met saus in grote pan.
-
Laat 20 minuten pruttelen (tegen de kook aan)
​
Serveer in mooie schaal, (als je hebt kan je er wat grofgesneden koriander erbij doen.
​
Lekker met een Indiase salade van komkommer/tomaat/ui. Chapatti en koriander- muntchutney.
​
KPK/24feb18/28dec22
​