top of page

Butter chicken

Aantal:           6 personen

Complexiteit:     middelmatig 

Werktijd:         60 min

Totale bereiding: 80 min

Ingrediënten​

Kip-marinade:

  • 1,5 kg      kipdijvlees

  • 200 ml      yoghurt (Turks)

  • 1 tl        cayennepeper

  • halve tl    kruidnagel

  • 1 el        garam massala

  • 1 el        vers geraspte gember

  • 1 el        geraspte knoflook

  • 100 gr      gemalen cashewnoten

​

Saus:

  • 2 blik      tomatenblokjes (400 gr) of

  • 1 blik      tomatenpuree

  • 4-5         uien

  • 300 ml      room

  • 1 el        vers geraspte gember

  • 1 el        vers geraspte knoflook

  • Handje      verse koriander (optioneel)

  • naar smaak  zout

  • wat         olie om in te bakken

Bereiding

Kip-marinade:

Doe de cashewnoten, cayennepeper, kruidnagel, garam masala in de blender.

Maal fijn en doe dit mengsel met de geraspte gember en knoflook bij de yoghurt.

​

Vervolgens marineer je de kip in dit mengsel.

Hoe langer je marineert hoe smakelijker de kip wordt. 

 

Doe de kip daarna in een braadslede en bruineer de kip in een hete oven (200 graden).

Dit duurt ongeveer 40 minuten (tussentijds kip draaien)

​

In de tussentijd kun je de saus maken.

Uien fijnsnijden en fruiten in olie, zodra ze doorzichtig zijn kun je de gember en knoflook toevoegen.

Even laten bakken en dan de tomatenpuree en naar smaak zout toevoegen. Hierna voeg je room toe.

Hierna mag de bruin gebraden kip en de overgebleven marinade/yoghurt-mengsel er bij.

 

Laat een minuut of 20 pruttelen. 

 

Als laatste strooi je er koriander overheen.

​

Lekker met een Indiase salade van komkommer/tomaat/ui. Chapatti en koriander- muntchutney.

​

​

KPK/24feb18

​

bottom of page