Butter chicken
Aantal: 6 personen
Complexiteit: middelmatig
Werktijd: 60 min
Totale bereiding: 80 min
Ingrediënten​
Kip-marinade:
-
1,5 kg kipdijvlees
-
200 ml yoghurt (Turks)
-
1 tl cayennepeper
-
halve tl kruidnagel
-
1 el garam massala
-
1 el vers geraspte gember
-
1 el geraspte knoflook
-
100 gr gemalen cashewnoten
​
Saus:
-
2 blik tomatenblokjes (400 gr) of
-
1 blik tomatenpuree
-
4-5 uien
-
300 ml room
-
1 el vers geraspte gember
-
1 el vers geraspte knoflook
-
Handje verse koriander (optioneel)
-
naar smaak zout
-
wat olie om in te bakken
Bereiding
Kip-marinade:
Doe de cashewnoten, cayennepeper, kruidnagel, garam masala in de blender.
Maal fijn en doe dit mengsel met de geraspte gember en knoflook bij de yoghurt.
​
Vervolgens marineer je de kip in dit mengsel.
Hoe langer je marineert hoe smakelijker de kip wordt.
Doe de kip daarna in een braadslede en bruineer de kip in een hete oven (200 graden).
Dit duurt ongeveer 40 minuten (tussentijds kip draaien)
​
In de tussentijd kun je de saus maken.
Uien fijnsnijden en fruiten in olie, zodra ze doorzichtig zijn kun je de gember en knoflook toevoegen.
Even laten bakken en dan de tomatenpuree en naar smaak zout toevoegen. Hierna voeg je room toe.
Hierna mag de bruin gebraden kip en de overgebleven marinade/yoghurt-mengsel er bij.
Laat een minuut of 20 pruttelen.
Als laatste strooi je er koriander overheen.
​
Lekker met een Indiase salade van komkommer/tomaat/ui. Chapatti en koriander- muntchutney.
​
​
KPK/24feb18
​