top of page

Bossche bol

Aantal:           10 to 12 stuks 

Complexiteit:     middelmatig 

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 60 min​​

Ingrediënten

Soezenbeslag:

  • 100 ml        melk

  • 100 ml        water

  • 100 gr        bloem

  • 100 gr        roomboter

  • 4             eieren

  • Snuf          zout

Glazuur:

  • 100 gr        chocola (bitter)

  • 100 gr        boter

  • 1/2 el        water

Vulling:

  • 400 ml        slagroom

  • 2 zakjes      klopfix

  • 40 gr         (vanille) suiker

Andere benodigdheden

Mixer, spuitzak, bakpapier

Heerlijke Bossche bollen succes verzekerd, kan (bijna) niet mis gaan!

Mis en place

Geen voorbereidingen, gewoon meteen aan de slag.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr.

 

Breng in een pan melk, water, boter en zout aan de kook.

Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten.

Haal de pan van het vuur en schep het beslag in een kom.

Roer één voor één de eieren door.

Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spuit hierop grote porties beslag.

Bak de soezen in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Laat de soezen in de oven afkoelen.

Vulling:

Klop de slagroom met de klopfix en (vanille) suiker stijf.

Schep de slagroom in een spuitzak.

Maar een gaatje aan de onderkant van de gebakken soezen en spuit de slagroom erin.

Glazuur:

Smelt de chocola met de boter en het water ‘au bain marie’.

2 manieren

1 - overgiet de bol met chocolade en gebruik een lepel.

2 - doop de soezen in het afgekoelde glazuur en laat ze uitharden op een koele plek.

KPK/22mar18

bottom of page