Bossche bol
Aantal: 10 to 12 stuks
Complexiteit: middelmatig
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 60 min​​
​
Ingrediënten
Soezenbeslag:
-
100 ml melk
-
100 ml water
-
100 gr bloem
-
100 gr roomboter
-
4 eieren
-
Snuf zout
-
​
Glazuur:
-
100 gr chocola (bitter)
-
100 gr boter
-
1/2 el water
-
​
Vulling:
-
400 ml slagroom
-
2 zakjes klopfix
-
40 gr (vanille) suiker
​
Andere benodigdheden
Mixer, spuitzak, bakpapier
Heerlijke Bossche bollen succes verzekerd, kan (bijna) niet mis gaan!
Mis en place
Geen voorbereidingen, gewoon meteen aan de slag.
​
​
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Breng in een pan melk, water, boter en zout aan de kook.
Roer de bloem erdoor en gaar de bloem in circa 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en schep het beslag in een kom.
Roer één voor één de eieren door.
Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
​
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spuit hierop grote porties beslag.
Bak de soezen in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de soezen in de oven afkoelen.
​
Vulling:
Klop de slagroom met de klopfix en (vanille) suiker stijf.
Schep de slagroom in een spuitzak.
Maar een gaatje aan de onderkant van de gebakken soezen en spuit de slagroom erin.
​
Glazuur:
Smelt de chocola met de boter en het water ‘au bain marie’.
2 manieren
1 - overgiet de bol met chocolade en gebruik een lepel.
2 - doop de soezen in het afgekoelde glazuur en laat ze uitharden op een koele plek.
​
KPK/22mar18
​