Bechamelsaus
Aantal: 450 ml voor gebruik
in andere gerechten
Complexiteit: middelmatig
Werktijd: 15 min
Totale bereiding: 15 min
Ingrediënten​
-
450 ml melk
-
1 kleine ui
-
1 laurierblad
-
1 tl zwarte peper
-
25 gr boter
-
25 gr bloem
-
naar smaak zout/peper
-
Snufje versgemalen nootmuskaat
Bereiding
Pel de kleine ui en snij in vieren.
De melk met ui, laurier en 1 tl zwarte peper tegen de kook aan brengen (als de melk omhoog komt, gas uit en deksel er op) 10 minuten laten staan. Daarna zeven.
Smelt de boter in een andere pan op laag vuur (niet bruin laten worden).
Roer de bloem erdoor en verwarm al roerend 1 minuut.
Voeg daarna de melk geleidelijk scheutje per scheutje toe en blijf roeren.
Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
Als je geraspte (oude) kaas toevoegt heb je een kaassaus.
​
Nu is het klaar om te verwerken in andere gerechten.
zoals de: Lofschotel
​
KPK/17feb18