top of page

Babi ketjap

Aantal:           4 personen

Complexiteit:     eenvoudig

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 45 min

Ingrediënten

  • 1 pond      varkensvlees

  • 3           uien

  • 1           duimlengte gember

  • 5 el        zoete ketjap (Manis of Medja)

  • 5 el        azijn

  • naar smaak  peper en zout

  • wat         plantaardige olie (geen olijf olie)
                om in te bakken

Bereiding

Peper en zout en gesneden varkensvlees.

Snij de snipper de uitjes, schil de gember en snij in plakjes.  

Bak de uitjes in de olie tot ze zacht zijn.

Voeg de plakjes gember en het varkensvlees toe.

Zodra het vlees dichtgeschroeid is voeg je naar smaak ketjap en azijn toe.

Half uurtje laten pruttelen.

Lekker bij een Indische rijsttafel.

KPK/18feb18

bottom of page