top of page

Asperges in parmahammantel

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     ? makkelijk / middelmatig / lastig 

Werktijd:         ? x min/uur

Totale bereiding: ? x min/uur​​

Ingrediënten

  • 12           groene (Aziatische) asperges

  • 4            oranje kerstomaatje

  • 4            rood kerstomaatje

  • takjes       rozemarijn

  • 1            citroen

  • 4 plakjes    parmaham

  • wat          peper

Andere benodigdheden

Oven en ovenschaal

Dit recept heb ik gekregen via de kookclub waar ik lid van ben.

Mis en place

Strip de rozemarijnblaadjes van de takjes.

Snij de citroen in tweeën.

Bereiding

Verwarm de oven op 220°C 

Kook de asperges heel kort voor.       

            (wat is kort....hoeveel minuten????)

Maak in een ovenschaal een bedje van rozemarijn.

Neem 3 groene asperges en rol deze op in parmaham.

Plet over het asperge setje 1 oranje en 1 rode kerstomaat fijn.

            (wat???? Plet tomaatje op asperge??? of verdeel een geplete tomaat op de asperge????)

Besprenkel de kopjes van de asperges met enkele druppels olijfolie.

Peper toevoegen.

Leg de vier bosjes in een ovenschaal.

Leg daar een halve citroen bij.

Bak ze in 10 minuten in een oven op 220°C.

Als ze uit de oven komen de citroen uitknijpen over de asperges.

             (hoe serveren? lijkt wel erg kaal zo?????)  

KPK/23Mei18

bottom of page