Applecrumble met stemgember
Aantal: 6 stuks/porties
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 15 min
Totale bereiding: 30 min​​
​
Ingrediënten
Crumble:
-
80 gr roomboter
-
100 gr bloem
-
60 gr suiker
-
1 a 2 handjes cruesli /noten/havermout
-
Snuf zout
​
Vulling:
-
4 appels (friszuur, Elstar of Jonagold)
-
1 rasp van citroen
-
4 á 5 bolletjes stemgember
-
1 tl kaneel of speculaaskruiden
Andere benodigdheden
6 ovenschaaltjes (wij gebruiker schaaltjes met doorsnede 9cm)
Mis en place
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Hak de stemgember fijn
​
Bereiding
Meng in een kom de boter, suiker, meel en snuf zout tot een samenhangend deeg. Voeg daarna de handjes cruesli en/of noten en/of havermout toe zodat je een kruimelig deeg hebt.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Hak de stemgember fijn en meng dit met de kaneel en citroenrasp door de stukjes appel.
​
Vul de één persoons bakjes of een schaal met het appelmengsel en kruimel de topping er overheen.
15 a 20 minuten in de oven.
​
Lauwwarm is de applecrumble het lekkerst.
Een bolletje vanille- of roomijs is ook erg smakelijk.
​
KPK/16sep18
​