top of page

Applecrumble met stemgember

Aantal:           6 stuks/porties 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 30 min​​

Ingrediënten

Crumble:

  • 80 gr            roomboter

  • 100 gr           bloem

  • 60 gr            suiker

  • 1 a 2 handjes    cruesli /noten/havermout

  • Snuf             zout

Vulling:

  • 4                appels (friszuur, Elstar of Jonagold)

  • 1                rasp van citroen

  • 4 á 5 bolletjes  stemgember

  • 1 tl             kaneel of speculaaskruiden

Andere benodigdheden

6 ovenschaaltjes (wij gebruiker schaaltjes met doorsnede 9cm)

Mis en place

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Hak de stemgember fijn

Bereiding

Meng in een kom de boter, suiker, meel en snuf zout tot een samenhangend deeg. Voeg daarna de handjes cruesli en/of noten en/of havermout toe zodat je een kruimelig deeg hebt.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Hak de stemgember fijn en meng dit met de kaneel en citroenrasp door de stukjes appel.

Vul de één persoons bakjes of een schaal met het appelmengsel en kruimel de topping er overheen.

15 a 20 minuten in de oven.

Lauwwarm is de applecrumble het lekkerst.

Een bolletje vanille- of roomijs is ook erg smakelijk.

KPK/16sep18

bottom of page