top of page

Appelflapje uit de oven

Aantal:           2 stuks  

Complexiteit:     makkelijk  

Werktijd:         10 min

Totale bereiding: 20 min​​

Ingrediënten

  • 1             appel (liefst fris zure; Elstar)

  • 1 tl          kaneel

  • 1 el          suiker

  • 2 velletjes   bladerdeeg

  • wat sap       citroen/limoen (of uit een flesje)             

Andere benodigdheden

Bakpapier is wel handig

Eenvoudig recept om snel iets lekker zoets te maken. Warm of koud lekker;

met een toef slagroom bij de koffie,

of 

met een paar bolletjes ijs als dessert.

....of zonder poespas lekker je tanden er inzetten......

Dit is recept is voor 2 flapjes (en da's best wel weinig) maar eenvoudig uit te breiden! Gewoon alles in veelvoud vermeerderen. 

Mis en place

Schil de appel en snijd hem in blokjes te grote van dobbelsteentjes.

Bereiding

Aappeldobbelsteentjes in een bak.

Doe de kaneel en de suiker erbij en roer even om

Besprenkel met het citroensap, en roer weer even door.

Het moeilijkste heb je nu gehad.

Verwarm de oven op 220 graden.

Leg de bladerdeegvelletjes (met de plakkerige zijde naar boven) op bakpapier. 

Je gaat het velletje straks diagonaal omvouwen, leg dus aan 1 helft van de diagonale lijn van het blaaderdeegvelletje de appeldobbelsteentjes.

 

Vouw de andere helft van de bladerdeeg over de appelstukjes, bestrooi de flapjes met wat suiker.

 

Zet 15 to 20 minuten in de oven. 

KPK/14jul18

bottom of page