Amuse met Coquilles en puree van tuinbonen
Aantal: 8 amuses
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 15 min
Totale bereiding: 20 min
Ingrediënten​
-
4 dikke coquilles
-
1 limoen gehalveerd
-
150 gram dubbel gedopte tuinbonen
(diepvries)
of tuinbonen zelf doppen. -
halve eetlepel olijfolie
-
1 teentje knoflook
-
1 eetlepel fijngesneden munt
-
2 theelepels sesampasta (tahina)
-
8 mooie grote chips met neutrale smaak
ik gebruik Pringles Original -
naar smaak zout, peper
Bereiding
Maak de knoflook schoon
Snij van een limoenhelft één mooi plakje.
Snij het plakje in 4 kwarten/puntjes voor de garnering.
Pers de rest van de limoenhelften uit.
​
Aangezien het een amuse is kiezen wij ervoor om de coquilles horizontaal in tweeën te snijden en
zet tot gebruik afgedekt koel weg.
​
Gebruik bij voorkeur dubbel gedopte tuinbonen (AH) dat scheelt je een hoop gepruts. Heb je ze niet kunnen krijgen moet je de tuinbonen ontdoen van het buitenste velletje van de tuinboon.
Kook de dubbelgedopte tuinbonen ± 8 min. in ruim kokend water met zout. Bewaar het kookvocht.
Pureer (wij gebruiken magi mixer, staafmixer kan ook) de bonen met de olie, knoflook, munt, 1/2 el limoensap en de sesampasta.
Roer er zoveel van het tuinboon-kookvocht bij dat het een smeerbare puree wordt en breng deze op smaak met zout en peper.
Zet tot gebruik afgedekt koel weg.
​
Tot hier kan je voorbereiden en in de koelkast laten staan.
Als je gasten er zijn, heb je nu nog 5 minuutjes nodig om af te maken.
​
Leg op de plank of schaal waarop je gaat serveren de 8 chipjes en doe op elke chipje een schep tuinbonenpuree.
​
Verwarm een grillpan en bestrijk de ribbels met olie.
Gril de coquilles aan elke kant 1-2 min. (afhankelijk van de dikte) goudbruin.
​
Leg er een coquille op en garneer met een puntje limoen.
​
Maal er wat zout en peper over en serveer direct.
​
KPK/4feb18
​