top of page

Amuse met Coquilles en puree van tuinbonen

Aantal:           8 amuses

Complexiteit:     eenvoudig

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 20 min

Ingrediënten​

  • 4                  dikke coquilles

  • 1                  limoen gehalveerd

  • 150 gram           dubbel gedopte tuinbonen
                       (diepvries)
                    of tuinbonen zelf doppen.

  • halve eetlepel     olijfolie

  • 1 teentje          knoflook

  • 1 eetlepel         fijngesneden munt

  • 2 theelepels       sesampasta (tahina)

  • 8                  mooie grote chips met neutrale smaak 
                       ik gebruik Pringles Original

  • naar smaak         zout, peper

Lekkere recepten op keukenprinskoken.nl

Bereiding

Maak de knoflook schoon

Snij van een limoenhelft één mooi plakje.

Snij het plakje in 4 kwarten/puntjes voor de garnering.

Pers de rest van de limoenhelften uit.

​

Aangezien het een amuse is kiezen wij ervoor om de coquilles horizontaal in tweeën te snijden en

zet tot gebruik afgedekt koel weg.

​

Gebruik bij voorkeur dubbel gedopte tuinbonen (AH) dat scheelt je een hoop gepruts. Heb je ze niet kunnen krijgen moet je de tuinbonen ontdoen van het buitenste velletje van de tuinboon. 

 

Kook de dubbelgedopte tuinbonen ± 8 min. in ruim kokend water met zout. Bewaar het kookvocht.

 

Pureer  (wij gebruiken magi mixer, staafmixer kan ook) de bonen met de olie, knoflook, munt, 1/2 el limoensap en de sesampasta.

Roer er zoveel van het tuinboon-kookvocht bij dat het een smeerbare puree wordt en breng deze op smaak met zout en peper.

Zet tot gebruik afgedekt koel weg.

​

Tot hier kan je voorbereiden en in de koelkast laten staan.

Als je gasten er zijn, heb je nu nog 5 minuutjes nodig om af te maken.

​

Leg op de plank of schaal waarop je gaat serveren de 8 chipjes en doe op elke chipje een schep tuinbonenpuree.

​

Verwarm een grillpan en bestrijk de ribbels met olie.

Gril de coquilles aan elke kant 1-2 min. (afhankelijk van de dikte) goudbruin.

​

Leg er een coquille op en garneer met een puntje limoen.

​

Maal er wat zout en peper over en serveer direct.

​

KPK/4feb18

​

bottom of page