top of page

Abraham's mosterdsoep

Aantal:           6 personen

Complexiteit:     makkelijk

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 40 min

Ingrediënten

  • 1,5 ltr       water

  • 50 gr         roomboter

  • 50 gr         bloem

  • 3             runder bouillonblokjes

  • 1             grote ui

  • 6 volle el    grove mosterd (of wat meer of mindern)

  • 1 bakje       smeerkaas

  • 200 ml        houdbare slagroom

  • wat           zout en peper

  • 100 gr        uitgebakken spekjes
     

eventueel wat fijngesneden ijsbergsla of andijvie

Andere benodigdheden

 middelgrote pan

-

Mis en place

Pel de ui en snijd hem fijn.

Bereiding

 

Smelt de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui.
Roer de bloem erdoor totdat je mooie gladde roux hebt.
Laat deze roux onder af en toe roeren op middelhoog vuur 2 minuten garen.


Voeg al roerend de 1,5 liter koud water in delen toe en breng aan de kook.
Voeg de bouillontabletten in kruimels toe en roer door.
Voeg dan de mosterd toe en wat peper en zout naar smaak.


Proef even of de smaak naar wens is.

Laat de soep 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
Voeg als laatste de smeerkaas en de slagroom toe en roer lekker door.

Heerlijk om in de soepkom met hete soep wat dunne  reepjes ijsbergsla of andijvie toe te voegen.
Wat uitgebakken spekjes erbij is ook een heerlijke toevoeging.

KPJ/20mrt2018

bottom of page