Abraham's mosterdsoep
Aantal: 6 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 40 min
​
Ingrediënten
-
1,5 ltr water
-
50 gr roomboter
-
50 gr bloem
-
3 runder bouillonblokjes
-
1 grote ui
-
6 volle el grove mosterd (of wat meer of mindern)
-
1 bakje smeerkaas
-
200 ml houdbare slagroom
-
wat zout en peper
-
100 gr uitgebakken spekjes
eventueel wat fijngesneden ijsbergsla of andijvie
​
Andere benodigdheden
middelgrote pan
-
Mis en place
Pel de ui en snijd hem fijn.
​
​
Bereiding
Smelt de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui.
Roer de bloem erdoor totdat je mooie gladde roux hebt.
Laat deze roux onder af en toe roeren op middelhoog vuur 2 minuten garen.
Voeg al roerend de 1,5 liter koud water in delen toe en breng aan de kook.
Voeg de bouillontabletten in kruimels toe en roer door.
Voeg dan de mosterd toe en wat peper en zout naar smaak.
Proef even of de smaak naar wens is.
​
Laat de soep 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
Voeg als laatste de smeerkaas en de slagroom toe en roer lekker door.
Heerlijk om in de soepkom met hete soep wat dunne reepjes ijsbergsla of andijvie toe te voegen.
Wat uitgebakken spekjes erbij is ook een heerlijke toevoeging.
​
KPJ/20mrt2018
​